Grötpinnar
Idag testade jag att göra grötpinnar till Freja, perfekta för henne att äta på själv. Pinnarna är riktigt mjuka i konsistensen och det var inte alls någon fara att hon skulle sätta i halsen. Jag har tidigare varit rätt nojig för det och inte vågat ge så mycket plockmat. Men dessa gick i, och mums vad gott hon tyckte att det var!
Kommer fortsätta göra dessa pinnar och ha till mellanmål och senare byta ut pulvergröten på morgonen och kvällen till dessa pinnar. Det som känns bra med dessa pinnar, förutom att Freja kan äta själv, är att de är hemmagjorda, jag vet vad som är i och det innehåller betydligt mer järn än vad som finns i pulvergröten. I en portion av dessa grötpinnar finns det 4,6 mg järn, i pulvergröt finns det 2,6 mg järn. Så nästan dubbelt så mycket. Rekommenderat dagligt intag av järn hos ett barn är 8 mg.
Freja är inte så förtjust i pulvergröten, den går i, men grötpinnarna tyckte hon var riktigt goda. Fem min tog det att slänga ihop ”degen” och de skulle gräddas 15 min i ugnen på 200 grader. Så enkelt och snabbt.
– 1 Ekobanan
– 0,75 dl Havregryn
– 0,75 dl krossat Järnrike alt. Paltbröd
– 0,5 tsk Bakpulver
– 1 Ägg
– 1 msk Kokosolja
– 1 dl osockrad Kokosmjölk
– Kanel eller Vaniljpulver
Mosa bananen och blanda ihop allt ordentligt. Bred ut på bakplåtspapper ca 0,5-1 cm tjockt. Smaksätt med kanel eller vaniljpulver. Kanel pudras på och vaniljpulver blandas i smeten.
Sen är det bara att skära upp i lagomt stora bitar och förvara i kylen (kan sparas i kyl ca. 3 dygn). Perfekt!
Bild på de färdiga grötpinnarna. Bara att skära upp i så stora bitar man vill ha!
Hur ser de ut? 🙂
Har lagt ut en bild som visar hur de ser ut längst ner i inlägget 🙂
Ska man inte grädda dom i ugnen också?
Aha, nu ser jag att det står i texten ovanför receptet 🙂
Tack för ett bra recept, hur många portioner blir detta recept?
Skulle också gärna veta hur många portioner detta recept ger? Tack!